Examens

Actualisatie Examen

Schrijf nu reeds in voor het "Actualisatie examen" .
voor verlenging met 5 jaar van uw reeds behaalde certificaat vakbekwaamheid in de koeltechniek.

 Verlenging met 5 jaar: U kan 12 maanden vóór het verlopen van uw certificaat reeds deelnemen aan het actua-examen zonder dat de geldigheidsdatum opschuift.
Voorbeeld 1: Verlenging met 5 jaar vanaf eerste vervaldatum: Stel dat uw certificaat op 28/12/2019 vervalt en u slaagt voor het actualisatie examen op 23/04/2019 dan is de geldigheidstermijn van uw nieuw certificaat 28/12/2024.
Datum examens:
* Raadpleeg startdata op:
U kan zich inschrijven voor de opleiding via deze link: 
http://www.adp-bijscholingen.be/techniek.asp?action=detail&cid=106
Prijs: per persoon 200 €

Voor meer info ga naar het tablad "Contact" van deze website of stuur een mail naar info@123koelcertificatie.be

Examen : Vakbekwaamheid in de Koeltechniek

 

Het volledige examen voor het behalen van het  "Certificaat Vakbekwaamheid in de  Koeltechniek" categorie I , II , III of IV.  omvat:

 

  1. Theoretisch examen toegepaste wetgeving en theorie koeltechniek maximum 1 uur
  2. Praktische koelmiddelhandelingen op nieuwe koelinstallaties (volgens de gewenste cat. I , II , III of IV.) Maximum 3 uur
  3. Opstellen van eenvoudige buisverbindingen en hardsolderen volgens de gewenste categorie. (niet nodig voor categorie III en IV) Maximum 3 uur. De bovenvermelde examens nemen een volledige werkdag in beslag (van 8u00 tot 12u00 en van 12u30 tot 16u30) (*) (*) Broodjeslunch voorzien 
  4. Wie slaagt voor het examen ontvangt het certificaat “Vakbekwaamheid in de koeltechniek” van het Vlaamse Gewest erkend door alle landen van de Europese Unie.

 

 

Doelgroep:

Koelcertificatie-Traject is enkel toegankelijk voor KOELMAN

Koeltechniekers, airco-installateurs, warmtepompmonteurs en cv installateurs met een basisopleiding of praktische kennis koeltechniek en/of technici die koel- en aircoinstallaties bouwen, onderhouden reviseren of herstellen.

Cursus TKB Basisconcepten Koeltechniek is zeer aanbevolen voor personen die geen of weinig theoretische kennis hebben over koeltechniek.

Zie inhoud & aanmeldingsfiche!

 

Ons verstrengde reglement stelt dat men als niet-koelman:

  • ofwel toegangsproef aflegt (met basis TKB Cursus inhoud)
  • ofwel inschrijft voor TKB en daar kan afsluiten met minimum 60% op gemaakte thuiswerken.

We willen het vakmanschap van de koelman verhogen door deze reglementering ten bate van de koelwereld.Het koelcertificaat is:

  1. levenslang geldig
  2. in gans Europa toepasbaar dwz is dus een zeer waardevol document waarvoor terecht grote inspanningen diennen geleverd te worden.

Syndicate content